CADAR PATCHWORK MURAH

DE FARHANA HOME FURNISHING [PG0318684-D] : MENJUAL RUNCIT & BORONG CADAR PATCHWORK 100% COTTON. DAPATKAN DENGAN KUALITI TERBAIK PADA HARGA MURAH!! PM PAGE FB KAMI : Quilt De'FarHana atau SMS/Whatsapp 017-7868751 / 019-4768414

Tapak Kasut Saper Tu Broo?

♠ Posted by kayrozz at 10:29 AM
Aku nak bercerita sikit arini, sebab tetiba tersenyum sendiri bila terpandangkan gambar kasut tak da tapak...kih kih kih. Satu hari tu, masa aku bangun dari tidur jer, datanglaa member baik aku ni ke rumah. Lepas tongkat motor dia kat porch keta rumah aku, dia jalan terseret-seret tapi pakai kasut...aku tanya apahal ko nie beb? Dia jawab, kasut aku tak da tapak laa bang, tu yang terpaksa jalan macam ni...aku tengok kelaku dia berjalan tu yang buat aku tergelak bengong pepagi tu. Lagi pulaknya, bila dia tunjuk kat aku rupa kedua-dua belah kasut dia yang dah rompong tanpa tapak tu...yang tinggal stokin bacin jer....hahahaha...memang haramm kau beb, buat aku terburai nak pecah perut ketawa nie...

Dia sambung pulak lagi citer nak kasi tambah lawak lagi, kalau orang mengandung dengar memang aku rasa terus terberanak....kih kih kih. Member aku ni sebelah paginya ada interview kat satu hotel terkemuka kat bandar *tooot*, so dia bersiap siaga macam biasa laa dengan segala gear yang diperlukan. Dari atas kalau spedo memang laa dia kata terbaikk dari ladang getah, cuma dia dah taw kasut tu ada problem sket di bahagian tapak, tapi dia gamble jer aritu sebab dah tak da stok kasut lain katanya. Lepas daftar dia terus masuk ke bilik menunggu dengan beberapa candidate yang lain. Masa tengah menunggu tu laa, bila kaki dah tak boleh duduk diam tetiba dia rasa tapak kasutnya dah kritikal dan terus tertanggal, dua-dua belah pulak tuu..kih kih kih. "Apa lagi bang", dia cakap kat aku, "Aku slow-slow gerak kat kerusi yang belah belakang sikit...nak cover line, tapak kasut tu aku biar jer tinggal kat situ" kata dia. Aku dengar tu yang aku terbahak-bahak gelak, ko nie memang penyapu beb, aku rasa tak penah dibuat orang citer ko nie.

Lepas tu nak dijadikan citer lawak lagi, member aku ni dengan muka tapir masih dengan selamba dok bersembang lagi dengan ada laa yang masih tinggal kat dalam bilik tu...tetiba ada sorang mamat terperasan pulakkk..."Woitt....tapak kasut saper tu broo tertinggal....???" dan sema yang kat dalam bilik dah bantai gelak, apalagi member aku nie dengan selamba tanpa rasa kesal seumur hidup pun buat-buat muka terperanjat beruk, "ntah laa, agaknya dia dah balik umah tuu, tak pun dalam bilik tengah interview....kih kih kih".

Tak sampai 5 minit pastu, member aku terus cap alip bot...nak tunggu apa lagi..kalau spedo dah kantoi tak kan nak letak muka kat tapak kasut??....kih kih kih.

0 comments:

DAPATKAN KOLEKSI CADAR BARU! SILA KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT KOLEKSI TERKINI!!! photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png
STOKIS & PENGEDAR SAH : FARGHALY BEDSPREAD & CARPET
 photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png

Tapak Kasut Saper Tu Broo?

Aku nak bercerita sikit arini, sebab tetiba tersenyum sendiri bila terpandangkan gambar kasut tak da tapak...kih kih kih. Satu hari tu, masa aku bangun dari tidur jer, datanglaa member baik aku ni ke rumah. Lepas tongkat motor dia kat porch keta rumah aku, dia jalan terseret-seret tapi pakai kasut...aku tanya apahal ko nie beb? Dia jawab, kasut aku tak da tapak laa bang, tu yang terpaksa jalan macam ni...aku tengok kelaku dia berjalan tu yang buat aku tergelak bengong pepagi tu. Lagi pulaknya, bila dia tunjuk kat aku rupa kedua-dua belah kasut dia yang dah rompong tanpa tapak tu...yang tinggal stokin bacin jer....hahahaha...memang haramm kau beb, buat aku terburai nak pecah perut ketawa nie...

Dia sambung pulak lagi citer nak kasi tambah lawak lagi, kalau orang mengandung dengar memang aku rasa terus terberanak....kih kih kih. Member aku ni sebelah paginya ada interview kat satu hotel terkemuka kat bandar *tooot*, so dia bersiap siaga macam biasa laa dengan segala gear yang diperlukan. Dari atas kalau spedo memang laa dia kata terbaikk dari ladang getah, cuma dia dah taw kasut tu ada problem sket di bahagian tapak, tapi dia gamble jer aritu sebab dah tak da stok kasut lain katanya. Lepas daftar dia terus masuk ke bilik menunggu dengan beberapa candidate yang lain. Masa tengah menunggu tu laa, bila kaki dah tak boleh duduk diam tetiba dia rasa tapak kasutnya dah kritikal dan terus tertanggal, dua-dua belah pulak tuu..kih kih kih. "Apa lagi bang", dia cakap kat aku, "Aku slow-slow gerak kat kerusi yang belah belakang sikit...nak cover line, tapak kasut tu aku biar jer tinggal kat situ" kata dia. Aku dengar tu yang aku terbahak-bahak gelak, ko nie memang penyapu beb, aku rasa tak penah dibuat orang citer ko nie.

Lepas tu nak dijadikan citer lawak lagi, member aku ni dengan muka tapir masih dengan selamba dok bersembang lagi dengan ada laa yang masih tinggal kat dalam bilik tu...tetiba ada sorang mamat terperasan pulakkk..."Woitt....tapak kasut saper tu broo tertinggal....???" dan sema yang kat dalam bilik dah bantai gelak, apalagi member aku nie dengan selamba tanpa rasa kesal seumur hidup pun buat-buat muka terperanjat beruk, "ntah laa, agaknya dia dah balik umah tuu, tak pun dalam bilik tengah interview....kih kih kih".

Tak sampai 5 minit pastu, member aku terus cap alip bot...nak tunggu apa lagi..kalau spedo dah kantoi tak kan nak letak muka kat tapak kasut??....kih kih kih.

No comments: