CADAR PATCHWORK MURAH

DE FARHANA HOME FURNISHING [PG0318684-D] : MENJUAL RUNCIT & BORONG CADAR PATCHWORK 100% COTTON. DAPATKAN DENGAN KUALITI TERBAIK PADA HARGA MURAH!! PM PAGE FB KAMI : Quilt De'FarHana atau SMS/Whatsapp 017-7868751 / 019-4768414

DNA 'Lelaki Y' Sah Milik Anwar?

♠ Posted by kayrozz at 8:20 PM


Karpal Singh telah memutar belit lagi prosiding kes pendakwaan Anwar Ibrahim di atas tuduhan liwatnya ke dubur Saiful apabila mengemukakan rayuan di depan Yang Arif. Karpal telah mendakwa bahawa setiap barangan yang diperolehi di dalam pengesahan identiti Lelaki Y iaitu sehelai tuala good morning bersama-sama sehelai bulu di dalamnya dan sebatang berus gigi diambil daripada Anwar Ibrahim ketika di lokap tahanan jenayah berat IPPKL tidak mengikut kaedah yang betul.

Itulah kejadahnya si Karpal, peguam berkerusi roda yang tak sudah-sudah cuba bermain dengan isu teknikal demi mempertahankan Al-Juburi Anwar Ibrahim. Aku pun dah naik bosan dengan mainan Karpal dan Anwar Ibrahim, kes liwat ni sudah laa ditangguhkan banyak kali, agak-agak lebih daripada 50 kali ditangguhkan sehingga mencatatkan rekod di dalam sejarah perbicaraan apabila menjadi kes yang paling banyak ditangguh. Kali ni, Karpal merayu lagi di mahkamah untuk satu lagi isu teknikal.


Tapi aku kira DSP Polis yang bertanggungjawab dalam membawa bahan bukti tersebut mempunyai cukup hujahan dan ada 'technical defensive measurement' bagi menentang OKU Karpal dalam proses rayuan tersebut. Itulah, ada ketikanya penghakiman di mahkamah memerlukan persediaan yang sempurna dari segala aspek daripada bahan bukti, saksi, hujahan, teknikal dan bermacam-macam lagi.

Apa yang nak dihairankan setakat mahkamah di dunia ni, memang penjenayah boleh terlepas bila-bila masa sahaja walaupun ketika hukuman gantung sudah pasti, namun dibebaskan akibat daripada kesilapan teknikal mahupun bahan bukti yang tidak mencukupi. Dalam kes Anwar ni, dah laa terang-terang Saiful pergi sumpah muhabalah di masjid (ikut protokol Islam) dan si Al-Juburi pulak sampai kiamat pun takut nak bersumpah meliwat si Saiful (atas sebab peribadi). Ini tidak secara langsung, memperlihatkan bahawa Al-Juburi sedikit sebanyak memang ada motif di dalam kes tersebut kalau dilihat daripada kacamata umum. Tapi, dalam konteks sistem penghakiman yang terlalu kompreshensif dan penuh dengan 'technical default surprise', maka Al-Juburi memang sanggup berjudi dengan sistem tersebut melalui kepintaran si Karpal OKU.

Jawapan mengenai siapa identiti 'Lelaki Y' memang Saiful dah lama tau dah siapa yang punya angkara, namun nak buktikan untuk kes Al-Juburi ni aku rasa kalau pinjamkan air mani tu kat rahim puak betino mungkin dah sampai bersalin masih belum dapat jawapan lagi...kih kih kih. Ye laa, asyik bertangguh...tangguh...lepas tu rayuan teknikal..bila sangkut rayuan kena cari bahan bukti lain..lepas tu tangguh lagi.....sampai bila nak taw daaa......

0 comments:

DAPATKAN KOLEKSI CADAR BARU! SILA KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT KOLEKSI TERKINI!!! photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png
STOKIS & PENGEDAR SAH : FARGHALY BEDSPREAD & CARPET
 photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png

DNA 'Lelaki Y' Sah Milik Anwar?



Karpal Singh telah memutar belit lagi prosiding kes pendakwaan Anwar Ibrahim di atas tuduhan liwatnya ke dubur Saiful apabila mengemukakan rayuan di depan Yang Arif. Karpal telah mendakwa bahawa setiap barangan yang diperolehi di dalam pengesahan identiti Lelaki Y iaitu sehelai tuala good morning bersama-sama sehelai bulu di dalamnya dan sebatang berus gigi diambil daripada Anwar Ibrahim ketika di lokap tahanan jenayah berat IPPKL tidak mengikut kaedah yang betul.

Itulah kejadahnya si Karpal, peguam berkerusi roda yang tak sudah-sudah cuba bermain dengan isu teknikal demi mempertahankan Al-Juburi Anwar Ibrahim. Aku pun dah naik bosan dengan mainan Karpal dan Anwar Ibrahim, kes liwat ni sudah laa ditangguhkan banyak kali, agak-agak lebih daripada 50 kali ditangguhkan sehingga mencatatkan rekod di dalam sejarah perbicaraan apabila menjadi kes yang paling banyak ditangguh. Kali ni, Karpal merayu lagi di mahkamah untuk satu lagi isu teknikal.


Tapi aku kira DSP Polis yang bertanggungjawab dalam membawa bahan bukti tersebut mempunyai cukup hujahan dan ada 'technical defensive measurement' bagi menentang OKU Karpal dalam proses rayuan tersebut. Itulah, ada ketikanya penghakiman di mahkamah memerlukan persediaan yang sempurna dari segala aspek daripada bahan bukti, saksi, hujahan, teknikal dan bermacam-macam lagi.

Apa yang nak dihairankan setakat mahkamah di dunia ni, memang penjenayah boleh terlepas bila-bila masa sahaja walaupun ketika hukuman gantung sudah pasti, namun dibebaskan akibat daripada kesilapan teknikal mahupun bahan bukti yang tidak mencukupi. Dalam kes Anwar ni, dah laa terang-terang Saiful pergi sumpah muhabalah di masjid (ikut protokol Islam) dan si Al-Juburi pulak sampai kiamat pun takut nak bersumpah meliwat si Saiful (atas sebab peribadi). Ini tidak secara langsung, memperlihatkan bahawa Al-Juburi sedikit sebanyak memang ada motif di dalam kes tersebut kalau dilihat daripada kacamata umum. Tapi, dalam konteks sistem penghakiman yang terlalu kompreshensif dan penuh dengan 'technical default surprise', maka Al-Juburi memang sanggup berjudi dengan sistem tersebut melalui kepintaran si Karpal OKU.

Jawapan mengenai siapa identiti 'Lelaki Y' memang Saiful dah lama tau dah siapa yang punya angkara, namun nak buktikan untuk kes Al-Juburi ni aku rasa kalau pinjamkan air mani tu kat rahim puak betino mungkin dah sampai bersalin masih belum dapat jawapan lagi...kih kih kih. Ye laa, asyik bertangguh...tangguh...lepas tu rayuan teknikal..bila sangkut rayuan kena cari bahan bukti lain..lepas tu tangguh lagi.....sampai bila nak taw daaa......

No comments: