CADAR PATCHWORK MURAH

DE FARHANA HOME FURNISHING [PG0318684-D] : MENJUAL RUNCIT & BORONG CADAR PATCHWORK 100% COTTON. DAPATKAN DENGAN KUALITI TERBAIK PADA HARGA MURAH!! PM PAGE FB KAMI : Quilt De'FarHana atau SMS/Whatsapp 017-7868751 / 019-4768414

Anu War : ....Dalam Botol

♠ Posted by kayrozz in ,,, at 9:51 PM

Kesian aku melihatkan Mak Zizah dan Nurul Izzah kat kaca TV mempertahankan Anu War. Memang tidak sepatutnya Anu War membiarkan Mak Zizah terkontang-kanting keseorangan memberikan pelbagai hujahan dan perspektif peribadinya yang tersendiri. Sedangkan di kala dan saat yang sewajarnya Anu War turut sama berdepan dengan pihak media dan pelbagai reaksi orang awam. Inilah yang dinamakan kejantanan dipamerkan oleh Anu War, berdegar2 dalam ceramah tapi tatkala ditimpa musibah lari lintang pukang macam orang tertinggal .....dalam botol.

Nurul Izzah kata Anu War PapaHebat, Mak Zizah kata Anu War anugerah Tuhan yang patut diselamatkan daripada apa jua bala bencana. Tapi aku kata, ada aku kisah kalau Anu War yang tersabit dalam apa jua kesalahannya sebab Anu War ni kan manusia biasa dan bukannya maksum. Mak Zizah tidak sepatutnya buat sidang media untuk menafikan segala tuduhan terhadap Anu War kerana kes ini masih dalam siasatan polis. Cuma ada yang peliknya, Mak Zizah dan Khalid Gagap terperangkap dengan pelbagai soalan daripada media terutamanya bersabit Jam Omega. Bila media tanya, Mak Zizah terus terkena sawan Khalid Gagap, "Masih ada dalam simpanan", jawabnya. Tapi kenapa tak dibawa pula jam Omega tu untuk tatapan media maknya...kih kih kih (*curiga*). Lepas tu Mak Zizah pertahankan pula bahawa laki2 dalam video masih tetap bukan Anu War selepas menonton bersama2 famili (*18SGX*) berdasarkan susuk fizikalnya, dan tambahnya isu video ini tidak ada kena mengena sama sekali sama ada ia tulen ataupun tidak. Maknanya, Mak Zizah cuma hadir di sidang media untuk buat penafian semata2 tanpa meilhat daripada aspek teknikal. (*kenapa nak takut buat checking ketulenan video panas ini pulak?*).

Secara peribadi, aku pun terkilas aje tengok kat kaca TV sebab belum sempat lagi nak melihatnya dalam blog2 brothers. Tapi aku memang tabik dengan House PK dan GAP yang sudah mengecapi nilai selebriti bila terpampang bloggers berdua ini di kaca tv. Tahniah kepada semua bloggers yang selama ini bersengkang mata dan tak jemu mendapatkan maklumat secara terperinci bagi meng'update' segala macam kisah politik di bumi bertuah ini. Bila cerita pasal politik memang adalah bloggers hardcore Pro-BN yang aku minat macam PapaGomo, TunFaisal, House PK, GAP, Gelombang Rakyat dan banyak lagi. Hasil penulisan dan penceritaan mereka2 inilah yang terus mendapat tempat kebanyakan pengunjung2 blog politikus.

Berbalik pada Anu War ini, aku pun memang dah agak yang juak pembangkang akan tetap mengeluarkan kenyataan bahawa isu Video Panas ini tidak akan dibawa ke peringkat Suruhanjaya DiRaja sebab yang akan terkena tempias adalah Anu War sendiri dan konco2nya. Maksudnya di sini, KaPal Singh dah menafikan hak awam untuk mendapatkan cerita sebenar di sebalik isu video panas tersebut. Kalau masa VK Lingam dulu, dialah orang pertama yang menyeru juak pembangkang mendesak kerajaan buat satu Suruhanjaya Penyiasatan. Memang double standard si peguam KaPal ni, sebab secara logik kalau tiada Suruhanjaya maksudnya dalam beberapa ketika isu Video Panas ini akan lenyap begitu sahaja dan terlepaslah Anu War untuk kesekian kalinya. Anu...Anu...bolehlah kau melalak maki kerajaan BN lagi lah agaknya.

Aku tulis arini sebab kesian kat Mak Zizah, walaupun dia tu Presiden PKR tapi tak selayaknya dia dimanipulasikan oleh Anu War dalam menyelesaikan kemelut video panas ini. Kalau jantan betul, Anu War patut berhadapan dengan media untuk menyatakan segala yang dirasakan betul tanpa melihat daripada sudut suaka kuasa sahaja. Kalau sumpah dikorner ke Qardawi, kalau mahkamah dikorner pulak bagi si KaPal, bila dah isu video panas ini dikorner ke Mak Zizah memang sahih Anu War .....dalam botol. Berapa banyak filem kau nak berlakon ni Anu War?

0 comments:

DAPATKAN KOLEKSI CADAR BARU! SILA KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT KOLEKSI TERKINI!!! photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png
STOKIS & PENGEDAR SAH : FARGHALY BEDSPREAD & CARPET
 photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png

Anu War : ....Dalam Botol


Kesian aku melihatkan Mak Zizah dan Nurul Izzah kat kaca TV mempertahankan Anu War. Memang tidak sepatutnya Anu War membiarkan Mak Zizah terkontang-kanting keseorangan memberikan pelbagai hujahan dan perspektif peribadinya yang tersendiri. Sedangkan di kala dan saat yang sewajarnya Anu War turut sama berdepan dengan pihak media dan pelbagai reaksi orang awam. Inilah yang dinamakan kejantanan dipamerkan oleh Anu War, berdegar2 dalam ceramah tapi tatkala ditimpa musibah lari lintang pukang macam orang tertinggal .....dalam botol.

Nurul Izzah kata Anu War PapaHebat, Mak Zizah kata Anu War anugerah Tuhan yang patut diselamatkan daripada apa jua bala bencana. Tapi aku kata, ada aku kisah kalau Anu War yang tersabit dalam apa jua kesalahannya sebab Anu War ni kan manusia biasa dan bukannya maksum. Mak Zizah tidak sepatutnya buat sidang media untuk menafikan segala tuduhan terhadap Anu War kerana kes ini masih dalam siasatan polis. Cuma ada yang peliknya, Mak Zizah dan Khalid Gagap terperangkap dengan pelbagai soalan daripada media terutamanya bersabit Jam Omega. Bila media tanya, Mak Zizah terus terkena sawan Khalid Gagap, "Masih ada dalam simpanan", jawabnya. Tapi kenapa tak dibawa pula jam Omega tu untuk tatapan media maknya...kih kih kih (*curiga*). Lepas tu Mak Zizah pertahankan pula bahawa laki2 dalam video masih tetap bukan Anu War selepas menonton bersama2 famili (*18SGX*) berdasarkan susuk fizikalnya, dan tambahnya isu video ini tidak ada kena mengena sama sekali sama ada ia tulen ataupun tidak. Maknanya, Mak Zizah cuma hadir di sidang media untuk buat penafian semata2 tanpa meilhat daripada aspek teknikal. (*kenapa nak takut buat checking ketulenan video panas ini pulak?*).

Secara peribadi, aku pun terkilas aje tengok kat kaca TV sebab belum sempat lagi nak melihatnya dalam blog2 brothers. Tapi aku memang tabik dengan House PK dan GAP yang sudah mengecapi nilai selebriti bila terpampang bloggers berdua ini di kaca tv. Tahniah kepada semua bloggers yang selama ini bersengkang mata dan tak jemu mendapatkan maklumat secara terperinci bagi meng'update' segala macam kisah politik di bumi bertuah ini. Bila cerita pasal politik memang adalah bloggers hardcore Pro-BN yang aku minat macam PapaGomo, TunFaisal, House PK, GAP, Gelombang Rakyat dan banyak lagi. Hasil penulisan dan penceritaan mereka2 inilah yang terus mendapat tempat kebanyakan pengunjung2 blog politikus.

Berbalik pada Anu War ini, aku pun memang dah agak yang juak pembangkang akan tetap mengeluarkan kenyataan bahawa isu Video Panas ini tidak akan dibawa ke peringkat Suruhanjaya DiRaja sebab yang akan terkena tempias adalah Anu War sendiri dan konco2nya. Maksudnya di sini, KaPal Singh dah menafikan hak awam untuk mendapatkan cerita sebenar di sebalik isu video panas tersebut. Kalau masa VK Lingam dulu, dialah orang pertama yang menyeru juak pembangkang mendesak kerajaan buat satu Suruhanjaya Penyiasatan. Memang double standard si peguam KaPal ni, sebab secara logik kalau tiada Suruhanjaya maksudnya dalam beberapa ketika isu Video Panas ini akan lenyap begitu sahaja dan terlepaslah Anu War untuk kesekian kalinya. Anu...Anu...bolehlah kau melalak maki kerajaan BN lagi lah agaknya.

Aku tulis arini sebab kesian kat Mak Zizah, walaupun dia tu Presiden PKR tapi tak selayaknya dia dimanipulasikan oleh Anu War dalam menyelesaikan kemelut video panas ini. Kalau jantan betul, Anu War patut berhadapan dengan media untuk menyatakan segala yang dirasakan betul tanpa melihat daripada sudut suaka kuasa sahaja. Kalau sumpah dikorner ke Qardawi, kalau mahkamah dikorner pulak bagi si KaPal, bila dah isu video panas ini dikorner ke Mak Zizah memang sahih Anu War .....dalam botol. Berapa banyak filem kau nak berlakon ni Anu War?

No comments: