CADAR PATCHWORK MURAH

DE FARHANA HOME FURNISHING [PG0318684-D] : MENJUAL RUNCIT & BORONG CADAR PATCHWORK 100% COTTON. DAPATKAN DENGAN KUALITI TERBAIK PADA HARGA MURAH!! PM PAGE FB KAMI : Quilt De'FarHana atau SMS/Whatsapp 017-7868751 / 019-4768414

Sejarah Bola Tiang - BOLYANG 3D

♠ Posted by kayrozz at 3:42 PM
Ni laa zaman masa aku kat varsiti dulu..kalau time petang ajer lepas kelas atau tak pegi kelas langsung memang court bola keranjang sebelah cafe ini laa yang menjadi pertemuan kesemua penduduk kolej 3D Pernas. Memang legend laa dulu-dulu port ni tempat bebudak semua keluarkan peluh sampai terjelir lidah...kih kih kih.

Ikut sejarah sebelum tercetusnya era futsal di zaman millinium nie, masa aku dulu-dulu dah ada pitch sendiri untuk kita orang main bola atas simen...peraturan masa tu, pitch adalah seluruh kawasan bola keranjang, bola mesti saiz kecil sikit daripada bola padang biasa (beli kat pekan Changlun), setiap tim mesti ada 4 orang tanpa penjaga gol, garisan keluar adalah sepanjang garisan yang ada di pitch tersebut, tendangan sudut pun ikut macam biasa (tiada lontaran sebaliknya sema mesti guna kaki) dan gol akan dikira kalau bunyi tiang putih (seperti dalam gambar) berdenting...ting..tong...trungg...kih kih kih. Tapi syaratnya, sampai 6 kaki dari paras bumi...kalau lebih daripada 6 kaki tak dikira....foul play namanya...Beza paling ketara adalah, Futsal ada jaring macam dalam zoo, tapi pitch BOLYANG free of nets, cuma kalau kau merapik nak tendang kuat-kuat ala-ala Bebeto atau Zidane, kau pegi ambik balik bola tu wooit cengkadak...kih kih kih.

CHAMPIONE!!! (nama tim aku dah terlupa plak)

Aha, tim aku laaa seperti biasa menurunkan penyerang dan defender of the earth yang telah menjulang champion buat julung kalinya..Game BOLYANG ni memang pernah menjadi fenomena untuk aku dan members sewaktu di varsiti dulu. Nama Futsal memang jeles nak amik nama BOLYANG sebagai nama glamer derang walaupun peraturan dalam BOLYANG memang dah diiktiraf sepenuhnya oleh FIFAzZzZz..kih kih kih. Apa pun, tak kisah laa beb...janji BOLYANG tetap dalam kenangan...especially for 3D Pernas residents..

Happy BOLYANG guys.....sweet momories of the year 1995.

0 comments:

DAPATKAN KOLEKSI CADAR BARU! SILA KLIK GAMBAR UNTUK LIHAT KOLEKSI TERKINI!!! photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png
STOKIS & PENGEDAR SAH : FARGHALY BEDSPREAD & CARPET
 photo 35876933-1d1e-472e-9d9b-9a7962294c12_zps98232114.png

Sejarah Bola Tiang - BOLYANG 3D

Ni laa zaman masa aku kat varsiti dulu..kalau time petang ajer lepas kelas atau tak pegi kelas langsung memang court bola keranjang sebelah cafe ini laa yang menjadi pertemuan kesemua penduduk kolej 3D Pernas. Memang legend laa dulu-dulu port ni tempat bebudak semua keluarkan peluh sampai terjelir lidah...kih kih kih.

Ikut sejarah sebelum tercetusnya era futsal di zaman millinium nie, masa aku dulu-dulu dah ada pitch sendiri untuk kita orang main bola atas simen...peraturan masa tu, pitch adalah seluruh kawasan bola keranjang, bola mesti saiz kecil sikit daripada bola padang biasa (beli kat pekan Changlun), setiap tim mesti ada 4 orang tanpa penjaga gol, garisan keluar adalah sepanjang garisan yang ada di pitch tersebut, tendangan sudut pun ikut macam biasa (tiada lontaran sebaliknya sema mesti guna kaki) dan gol akan dikira kalau bunyi tiang putih (seperti dalam gambar) berdenting...ting..tong...trungg...kih kih kih. Tapi syaratnya, sampai 6 kaki dari paras bumi...kalau lebih daripada 6 kaki tak dikira....foul play namanya...Beza paling ketara adalah, Futsal ada jaring macam dalam zoo, tapi pitch BOLYANG free of nets, cuma kalau kau merapik nak tendang kuat-kuat ala-ala Bebeto atau Zidane, kau pegi ambik balik bola tu wooit cengkadak...kih kih kih.

CHAMPIONE!!! (nama tim aku dah terlupa plak)

Aha, tim aku laaa seperti biasa menurunkan penyerang dan defender of the earth yang telah menjulang champion buat julung kalinya..Game BOLYANG ni memang pernah menjadi fenomena untuk aku dan members sewaktu di varsiti dulu. Nama Futsal memang jeles nak amik nama BOLYANG sebagai nama glamer derang walaupun peraturan dalam BOLYANG memang dah diiktiraf sepenuhnya oleh FIFAzZzZz..kih kih kih. Apa pun, tak kisah laa beb...janji BOLYANG tetap dalam kenangan...especially for 3D Pernas residents..

Happy BOLYANG guys.....sweet momories of the year 1995.

No comments: